HTML

Polltom

bmw, polltom, poll tom, bmw szerviz, bmw szervÍz, bmw fényezés, bmw alkatrész, bmw futómű javÍtás,bmw karosszéria javÍtás,nem hivatalos bmw szerviz,

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Nem létező BMW , bavaria eladó

2009.03.17. 08:54 NUMB3R

Aki Alpinát vesz, az nem átalakított BMW-t kap, hanem egy önálló, egy más járművet. Ha eddig kétségbe vontuk volna a cég hitvallását, már nem tehetjük. A D3 Bi-Turbóhoz hasonló nincs a bajorok kínálatában.

A BMW egyik legjobb motorja, a kétliteres párhuzamos feltöltésű turbódízel, ám az csak az Egyes modellek vásárlói számára elérhető. Az Alpina azonban beépíti a Hármas kasztniijába is. Egy ideje Coupé kivitelben már megvásárolható volt, nemrég azonban már szedán és kombi karosszériával is megvehető.

Tekintve, hogy már gyárilag is 102 lóerős literteljesítménnyel bír a blokk, igazi műszaki csemege. Az Alpina azonban egy tízessel megtoldva 214 lóerőre emelte a motor teljesítményét, de 450 Nm-s maximális nyomaték sem elhanyagolható.

5,4 liter gázolaj elég neki

 
Az ikerturbós motorral 6,9 másodperc alatt gyorsul százra az autó, végsebessége pedig eléri a 244 km/órát. Nem rossz egy dízel kocsitól. De van még jobb is! Normál használat mellé 5,4 literes átlagfogyasztást ígér az Alpina.

Mind manuális, mind Switch-Tronic automata váltóval megrendelhető a D3-Biturbo, amelyről nem hiányoznak az Alpina egyedi spoilerei és jellegzetes 20 küllős felnijei sem.

Persze nem ez az első eset, hogy az Alipna a BMW kínálatában nem szereplő modellt árul, hiszen anno a Z8-as modellből, a gyárival szemben náluk létezett automataváltós kivitel is, amellyel kiemelkedő sikert értek el az amerikai piacon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polltom.blog.hu/api/trackback/id/tr111006977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása